Események


Elismerték az ajkai kórház dolgozóinak munkáját 

2019.06.29.

Semmelweis-emlékérem kitüntetésben és elismerő oklevélben részesült több dolgozó az ajkai Magyar Imre Kórházban a Semmelweis-napi megemlékezésen, melyet csütörtökön délután tartottak meg.Baráth Gábor Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Baráth Gábor, a Vas és Veszprém megyei Vöröskereszt igazgatója beszédében Semmelweis Ignác életútját méltatta. Majd emlékeztette az ünnepségen részt vevőket, hogy Magyarországon már 8 éve munkaszüneti nap Semmelweis Ignác születésének napja, július 1-je. Úgy fogalmazott, ezen a napon köszöntik mindazokat, akik a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották az egészségügyben. Azt mondta, hálásnak kell lenni azért, hogy ilyen nehéz, de magasztos hivatást gyakorolnak a fehér köpenyes egészségügyi dolgozók, hiszen mindennap segítenek embertársaiknak, akiknek gyógyulásából, fájdalmuk enyhüléséből újra és újra erőt meríthetnek mindennapi munkájuk során. Az ünnepségen közreműködött Dávid Eszter szavalatával és népdalcsokor éneklésével.

Dávid Eszter Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna


Az ünnepség során Áment Márton a Gyepesi Örökségünk Egyesület képviseletében pénzadományt adott át a kórház csecsemőosztályának, melyet az egyesület egyik nyárköszöntő rendezvényén gyűjtöttek a kórháznak. A támogatást Kovács Ilona főorvos vette át azzal a festménnyel együtt, melyet Molnár Samu Mária amatőr festő készített.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseként Semmelweis-emlékérem kitüntetésben részesült Pataki István főorvos, Miklós Egon főorvos, Sokhegyi Brigitta főnővér, Czepekné Baráth Anita műtős szakasszisztens, valamint Grőberné Barna Ramóna titkárnő.

Nagy Sándor, a műszaki osztály vezetője a területi országgyűlési képviselő elismerő oklevele kitüntetésében részesült.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült Nagy Imréné szakápoló.


forrás: veol.hu


Kitüntetéseket vehettek át az ajkai kórház dolgozói

2019.02.21

Az ajkai Magyar Imre Kórház három dolgozóját Kossuth Zsuzsanna-díjjal, négy tanulót díszoklevéllel tüntettek ki a magyar ápolók napja alkalmából.

Dr. Nagy Zoltán főigazgató

Fülöp Zoltán ajkai önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, hogy talán sokan nem is tudják, hogy a kórházban mennyi szív, mennyi szeretet, kitartás és odaadás rejlik. Úgy fogalmazott, hogy ezen tulajdonságok nélkül az ápolók nem is tudnák végezni ezeket a feladatokat. Majd megköszönte az ápolók odaadó munkáját, melyet beteg embertársaik érdekében végeznek.

Sümegi Józsefné ápolási igazgató beszédében Kossuth Zsuzsanna életét és munkásságát méltatta. Majd elmondta, hogy a kórházban 10 fő szerezte meg a második felsőfokú OKJ-szakképesítését, és 106 fő vett részt különböző szakmai továbbképzéseken. Hozzátette, hogy a legnagyobb kihívást a döntéshozóknak az ápolói pálya vonzóvá tétele és megtartása jelenti. Mindezek érdekében a bérek rendezése megkezdődött és folytatódik, valamint különböző ápolói ösztöndíjrendszerek kerültek bevezetésre a fiatalok pályaválasztásának segítésére - fogalmazott. Elmondta, hogy az intézetükben egészségügyi gyakorlatvezető munkakört hoztak létre, hogy az ápolói gyakorlaton részt vevő tanulókat a legjobb tudásuk szerint készítsék fel az ápolói hivatásra, és megnyerjék őket a szakmának.

A beszédek után a már hagyományos szakdolgozói tudományos ülés keretében a kórház gyógyszerészeti osztálya mutatkozott be, hogy közelebbről is megismerhessék az ott dolgozók munkáját. Ihász Andrásné vezető asszisztens az intézeti gyógyszertár múltját és jelenét mutatta be, majd Molnár Erika a magisztrális gyógyszerkészítésről tartott rövid előadást. Végül Garainé Pál Éva az étrend-kiegészítőkről és azok hatásairól beszélt. A gyógyszer-expediálás szabályait Soós Tamásné ismertette.

Ezután Ihász Andrásné vezető asszisztens a tavalyi vándorserleget a sebészeti osztály főnővérhelyettesének, Szabó Szilviának adta át, ők a jövő évi ünnepségükön fognak bemutatkozni.

Ezt követően Nagy Zoltán főigazgató Kossuth Zsuzsanna ezüst emlékérem kitüntetésben részesítette Óbermayerné Vass Gyöngyit, a baleseti sebészet osztály szakápolóját, Hacherné Varga Veronikát, a sürgősségi betegellátó osztály sürgősségi szakápolóját és Antalné Szedenics Anita műtős szakasszisztenst, akik magas színvonalon, kiváló szaktudásukkal és elkötelezetten gyakorolták hivatásukat, akik méltók Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségéhez.

A kórház vezetésének dicsérő oklevele elismerésben Bécsi Eszter, Csermely Annamária, Palánki Tamara és Városi Adrián, a Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium végzős, 13. A osztályos, gyakorló ápolótanulói részesültek, akik kórházi gyakorlat ideje alatt a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották a betegágy mellett. Az elismeréseket Szaniszló Edit, a tagintézmény vezetője és Nagy Zoltán, a kórház főigazgatója adta át.

A műsorban közreműködött szavalatával Jani Gitta tanuló ápoló, valamit Németh Noémi, Németh László, Szűcs Krisztián, Vörös Gergő zenés előadásukkal.

Fotók: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Forrás: veol.hu