Diákok gyűjtöttek adományt az ajkai kórházban kezelt gyermekeknek

2020.01.04

A Szent István Király Római Katolikus Általános Iskolában legutóbb karitatív jellegű pizsamapartit tartottak, amellyel a beteg gyerekeken kívántak segíteni a résztvevők. 

Az oktatási intézmény diákjai tisztában vannak az adományozás fogalmával, hiszen gyűjtöttek már rászoruló családok számára több alkalommal. A karitatív segítségnyújtást az állatok védelmében korábban egy menhely számára is kiterjesztették.

Immár második éve, hogy az intézmény tornatermében tanár és diák kellemes hangulatú, jótékony céllal rendezett pizsamapartival ünnepel az év végén. Riederné Fenyvesi Bernadett pedagógus és Reitter István, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár együttes szervezésében megvalósított rendezvényen a résztvevők az edzőcipőt és a sportfelszerelést papucsra és pizsamára cserélték.

Az esemény egy közös mozizással indult, majd felhőtlen jókedv kíséretében az elmaradhatatlan párnacsata és pizsamaparti következett. 

Az év végi rendezvényre a belépőjegy társasjáték, könyv, illetve plüssjáték volt, melyeket összegyűjtöttek és felajánlották a Magyar Imre Kórház gyermekosztályának, segítve ezáltal a beteg gyermekek gyógyulását. Az ajándékokat Rieder András iskolaigazgató a program szervezőivel és diákokkal együtt juttatta el a gyerekosztály kis betegeinek.

Kovács Ilona osztályvezető főorvos örömmel fogadta a küldöttséget és az adományt. A katolikus iskola szemlélete szerint komoly hangsúlyt fektet arra, hogy az intézmény falai között tanuló diákok megtapasztalják, milyen karitatívan cselekedni egy adott helyzetben.

forrás: veol.hu