Országos jelentőségű rendezvény az ajkai kórházban

2019.12.16

Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) az ajkai Magyar Imre Kórházban tartotta meg a Nyugat-Dunántúli Régióülését. A megtárgyalt témákból kiderült, hogy milyen jogszabályi környezetváltozás várható az elkövetkező években az egészségügyi intézmények gazdálkodása kapcsán.

Nagy Zoltán az ajkai kórház főigazgatója és egyben a rendezvény házigazdája köszöntötte a résztvevő egészségügyi gazdasági vezetőket, és az intézmény rövid bemutatása után Posch Ferencné, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gazdasági igazgatója ismertette az egységes digitális informatikai rendszerek bevezetése miatt felmerült jövőbeni feladatokat.

Ezt követte Imre Tímea, a sárvári Szent László Kórház gazdasági igazgatójának beszámolója az államháztartási törvény-módosítása miatt megváltozott kötelezettségvállalási nyilvántartás problémáiról. A nap második felében Limbach Viktor, a Nyugat-Dunántúli és Lőrincz Krisztina, Kelet-Dunántúli Területi igazgatók ismertették az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) jelenlegi gazdasági helyzetét, valamint a következő évre tervezett változásokat.

A régióülés befejezése után a meghívott csaknem száz vendég - a környező kórházak főigazgatói és gazdasági vezetői - megtekintették az ajkai kórház osztályait Nagy Károlyné pénzügyi vezető és Ravasz Tibor gazdasági igazgató kalauzolásával. 


forrás: veol.hu