Tájékoztatás

2022.03.07


Intézményünkben a látogatási rend 2022. március 7-től az alábbiak szerint változik:


I. Covid infektológiai osztályon a látogatás kizárólag írásos, orvos igazgatói engedéllyel történhet.

- Látogatási engedély kérés: orvosig@korhazajka.hu

Tartalma: látogató adatai ( védettségi igazolvány szükséges ) és a látogatni kívánt beteg adatai.

Egy beteghez hetente 2 látogató érkezhet, 2x15 perc időtartamban.

- Látogatási idő: 15-16 óráig

II. Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvényben meghatározott, kapcsolattartás jogára vonatkozó esetekben orvos igazgatói engedély szükséges.

Ezen esetek az alábbiak:

- súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt ( lehetőség szerint írásban ) személy mellett tartózkodjon,

- kiskorú beteg esetén a szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon,

- a szülő nő vonatkozásában az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen.

III. COVID Infektológiai osztály kivételével valamennyi fekvőbeteg osztályon az alábbiak érvényesek:

1. Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra,

2. Biztosítani kell, hogy a betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában, végrehajtásában együttműködjenek.

3. Ha a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

Az intézmény egész területén orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező!

Továbbra is törekedni kell arra, hogy a betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában együttműködjenek.Ajka, 2022. március 07.

Tisztelettel:

Dr. Nagy Zoltán

főigazgató