Tájékoztató

2020.09.01

Lakossági tájékoztatás a korlátozott látogatás elrendeléséről !

2020. Szeptember 1.

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az ajkai Magyar Imre Kórházban a folyamatosan emelkedő koronavírus megbetegedésekre tekintettel 2020. Szeptember 1- től az alábbi intézkedések érvényesek :

- Az intézet területén a szájmaszk viselése mindenki számára kötelező ! A Biztonsági Szolgálat munkatársai jogosultak ennek használatát számon kérni. Szájmaszk viselése nélkül az intézet területére belépni TILOS! Az intézménybe érkezők a szájmaszkot hozzák magukkal!

- Belépéskor mindenki számára kötelező az érintésmentes hőmérséklet ellenőrzés, az előzetes COVID - kérdőív kérdéseinek a megválaszolása, valamint a kézfertőtlenítés be és kilépéskor ! Ennek ellenőrzése a Biztonsági Szolgálat feladata. Pozitivitás esetén teendők lásd: Eljárási rend. ( A kérdőív innen is letölthető : https://www.korhazajka.hu/l/tajekoztato8/ )

- Szakrendelésekre az előjegyzett beteg egyedül érkezzen (kivétel, ha mozgásszervi állapota kísérőt, segítséget igényel). A beteg köteles a Beutalót felmutatni, amennyiben a Biztonsági Szolgálat munkatársai erre kérik. Sürgős indikációval a betegek csak előzetes, orvossal történt egyeztetést követően lehetséges. Lehetőség szerint a szakrendelésekre a vizsgálat időpontja előtt 5-10 perccel érkezzenek. A várókban az ülésrend/ távolságtartás betartása kötelező. Szakrendelésre érkező páciensek célirányosan csak a rendelésre mehetnek.

- A látogatás heti egy alkalomra korlátozódik, szombati napokon: 15.00 - 17.00 óráig engedélyezett, visszavonásig !

Az infektológiai osztályon továbbra is TILOS a látogatás !

A látogatási tilalom ideje alatt, engedélyezést követően :

- Súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó tartózkodhat.

- A kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat.

- Apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet.

- A beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.

- A látogatás során saját maszk viselése kötelező! A maszk az orrot és a szájat is el kell, hogy takarja a látogatás teljes ideje alatt! A beteg és látogató között a 1,5 méteres távolságtartás kötelező. Egyszerre egy beteg mellett csak egy látogató tartózkodhat maximum 15 percig.

Más kórtermi beteggel közvetlenül nem érintkezhet, ételt, italt neki nem adhat. A látogatók a betegek részére lehetőleg előre csomagolt élelmiszert hozzanak !

Az osztályok előtt, a liftek előterében a várakozás és a látogatás távoltartási szabályok betartása érdekében szigorúan tilos!

Előzetes külföldi tartózkodást követően 14 napig tilos a látogatás !

- A látogatás fenti változásaival egyidejűleg a betegeknek szóló csomagokat lezárva a beteg adataival ellátva (név, osztály, ) főportán a Biztonsági Szolgálat veszi át.

-Kérjük, hogy a csomagokra írják rá a beteg nevét és az osztályt. Csak tiszta ruhát és tisztálkodó szereket hozzanak, romlandó élelmiszert nem veszünk át ! A csomagban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalunk, ezért azt a csomag ne tartalmazzon.

A biztonsági intézkedések fenntartása az intézményben fekvő betegek és a dolgozók megóvása, az osztályok működőképességének megtartása, a vírus behurcolásának megakadályozása érdekében történik .

Az intézmény vezetése, továbbra is számít a lakosság megértő együttműködésére !


Dr. Nagy Zoltán

Főigazgató