ÚJDONSÁGOK


 

Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) az ajkai Magyar Imre Kórházban tartotta meg a Nyugat-Dunántúli Régióülését. A megtárgyalt témákból kiderült, hogy milyen jogszabályi környezetváltozás várható az elkövetkező években az egészségügyi intézmények gazdálkodása kapcsán.

A tizenkét évvel ezelőtti drasztikus ágyszámleépítés után stabil struktúrában működik az ajkai Magyar Imre kórház. Biztosítva az aktív, és a krónikus betegellátást egyaránt.

Nyolc százalékkal emelkedik július elsejétől az egészségügyben dolgozók alapbére. Ez mintegy 81 ezer embert érint. Az ajkai Magyar Imre Kórházban ez a kormányintézkedés 402 szakdolgozó életére van pozitív hatással. (Fotó: illusztráció / Pixabay)

Gyorsabb és biztonságosabb lett a betegellátás az ajkai kórházban. Új betegirányítási módszer, úgynevezett "triage" rendszer lépett életbe az ajkai Magyar Imre Kórház sürgősségi osztályán 2019. január elsejétől. A rendszer fontos résztvevője az úgynevezett "triage" szakápoló, aki a beteg megérkezését követően elsődleges állapotfelmérést végez és a...